Nieuws

14-07-2022

Menwedstrijd 2022 staat voor de deur

Menwedstrijd 2022 staat voor de deur

Op 21 augustus 2022 organiseren de Maresca Ruiters voor de tweede keer een menwedstrijd. Dit jaar wordt een officiële dressuur- vaardigheidswedstrijd georganiseerd op de tereinnen van de Maresca Ruiters.

 

De wedstrijd is opengesteld voor alle klassen en combinaties, pony's en paarden: enkelspan, tweespan, vierspan, sulky en tandem. Klasse: hobby, B, L, M, Z, ZZ. Daarnaast is het ook nog steeds mogelijk om zonder startkaart in te schrijven voor de hobby en impuls klasse. Op deze manieren hopen we de wedstrijd voor iedere combinatie toegankelijk te maken.

Inschrijven kan via mijnknhs.nl of door een e-mail te sturen naar info@marescaruiters.nl. Niet startpashouders kunnen ook inschrijven per mail

Uiteraard is het ook mogelijk om alleen voor de dressuurwedstrijd of alleen voor de vaardigheidswedstrijd in te schrijven. Het is mogelijk twee proeven of parcoursen te rijden. 

 

Wil je graag meedoen? Schrijf je dan snel in! 

 

09-05-2022

Startlijsten Maresca Ruiters Trofee online!

Startlijsten Maresca Ruiters Trofee online!

De startlijsten voor de Maresca Ruiters Trofee 2022 staan online!

 

Via: https://www.mijnknhs.nl/Game/W095142?expandHeader=True zijn de startlijsten te vinden voor zowel de pony als paardendressuur. 

Ook via: https://www.startlijsten.nl/lijsten/188593-maresca-ruiters-trofee zijn de startlijsten te vinden.

 

 

14-04-2022

Inschrijvingen voor de Maresca Ruiters Trofee zijn geopend!

Inschrijvingen voor de Maresca Ruiters Trofee zijn geopend!

Op zaterdag 14 en zondag 15 mei wordt de Maresca Ruiters Trofee georganiseerd! 

Inschrijven is mogelijk via mijnknhs.nl, via de link: https://www.mijnknhs.nl/Game/W095142

Of door een e-mail te sturen naar info@marescaruiters.nl

 

Wij hebben er enorm zin in om na twee jaar afwezigheid dit jaar weer een dressuurwedstrijd te organiseren!

 

Ben jij er ook bij? Schrijf je dan snel in! 

27-10-2020

Wereldkampioen Saskia Siebers!

Wereldkampioen Saskia Siebers!

Wat een geweldige prestatie heeft Saskia Siebers geleverd op het WK enkelspannen in het Franse Pau! Met haar paard Axel en groom John Castelijns hebben ze de individuele gouden medaille binnengesleept! Na een fantastische dressuurproef stond Saskia na de eerste dag op een 2e plaats in het klassement. Een stoere marathon zorgde ervoor dat Saskia 3e werd in het klassement. Alles kwam aan op de vaardigheidsproef.

 

Hoefslag.nl publiceerde hierover het volgende:

 

Na de dressuur en de marathon stond Saskia Siebers met Axel nog op brons op het WK enkelspannen in het Franse Pau, maar de vaardigheid veranderde alles. Ook al won ze de vaardigheid niet, toch pakte ze de individuele gouden medaille. Ook het Nederlandse team won goud.

Twee jaar geleden won het Nederlandse team ook al goud.

Moeilijk vaardigheidsparcours

Op de laatste dag van het WK in Pau stond de deelnemers een moeilijk vaardigheidsparcours te wachten. Vooral de toegestane tijd was de scherprechter. Maar het parcours kende nog meer uitdagingen met verschillende oxers, meervoudige hindernissen en keuzeopties in de te rijden lijnen. “Ik wist dat we nog kansen op goud hadden als de vaardigheid moeilijk zou worden”, vertelt bondscoach Ad Aarts. En dat bleek zo te zijn.

 

Smalle oxers

Na de rit van teamgenoot Rudolf Pestman lonkte het teamgoud voor Nederland. Saskia Siebers had Axel er opnieuw fijn aan staan en liet ook alle ballen liggen. De tijd haalde ze net niet, waarmee ze 1,06 strafpunt opliep. “De vaardigheid ging super goed. Er stonden drie oxers na elkaar die erg krap stonden. Vooral de tweede. Axel schoot een stukje weg en om terug te komen moesten we een scherpe wending maken. Dat kostte seconden. Verder hebben we de vaardigheid super strak gereden”, vertelt Saskia.

Risco’s nemen

“De strijd is pas gestreden als het helemaal klaar is. Na mij moesten nog twee de ring in met de vaardigheid. Zeker als je als laatste binnen rijdt is dat niet in je voordeel, dan moet je er helemaal voor gaan en dat brengt risico’s mee. Het paard van Kelly was wat heet en de Franse Vignaud had daar ook last van, waardoor de vaardigheid wat moeilijker werd. Toen ik klaar was, was ik heel blij met mijn rit. Ik stond in ieder geval nog op brons. Toen ik langs het stadion reed hoorde ik dat ik al zilver had. Toen moest alleen de Franse Vignaud nog. Bij het veld aangekomen hoorde ik dat zij een bal had en ik dus goud had!”

Nog even landen

“Dat is echt wel kicken. Na mijn rit had ik het niet meer in de hand en dan pak je toch goud. En met het team pakken we dan ook nog eens goud! In de ereronde hoorde ik wat tegen elkaar tikken de hele tijd; klong-klong. Dat waren mijn twee gouden medailles! Ik ben best nuchter, dus het moet allemaal nog even landen.”

Uitslag

Uitslag WK Enkelspan Frankrijk 2020.  Individueel: Goud Saskia Siebers Axel, 136,18 punten; Zilver Kelly Houtappels (Can) – Flip, 139,00 punten; Brons Bartlomiej Kwiatek (Pol) – Sonet, 139,52 punten; 5. Rudolf Pestman (Eext) – Diesel, 144,76 punten; 14. Eline Houterman (Horst/Meterik) – Vygo, 161,63 punten; 19. Frank van der Doelen (Nuland) – Sterre, 165,78 punten.

Landenwedstrijd

Landenteams: Goud Nederland (Saskia Siebers, Rudolf Pestman en Frank van der Doelen), 280,94 punten; Zilver Frankrijk, 290,42 punten; Brons Polen, 300,78 punten.

 

Namens de Maresca Ruiters van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!! 

 

14-05-2020

Clublessen weer van start!

De clublessen worden weer opgestart vanaf 14-05-2020 op het eigen rijterrein van de Maresca Ruiters in Maarheeze met inachtneming van alle richtlijnen van het RIVM. De specifieke protocollen en hygiënerichtlijnen zijn te vinden op de website onder 'Corona protocol'.

 

Houd je aan deze regels, dan hebben we samen veel paardensport plezier!

 

 

08-01-2020

Feestavond 2019

Op 15 november werd een erg gezellige feestavond georganiseerd in ons clubgebouw!

eel paardenpraat werd afgewisseld met een quizje over de Maresca Ruiters ???????? Het was zeer gezellig en voor herhaling vatbaar.. Impressie feestavond

22-08-2019

Op zoek naar een leuke paardensportvereniging?

Ben jij een fanatieke wedstrijdruiter, een recreatieruiter of ben je pas net begonnen met paardrijden? Rijvereniging de Marescaruiters is een vereniging die voor iedere paardensporter toegankelijk is. De vereniging kent dan ook een ponyafdeling, een paardenafdeling en een menafdeling. Gelegen achteraan op Sportpark de Romrijten in Maarheeze heeft de vereniging een eigen locatie, waar iedere donderdagavond clublessen worden gegeven. 

Wat biedt de vereniging u? 

- Voor iedereen toegankelijk, van het laagste tot aan het hoogste niveau

- Locatie met verlichte rijbak, waar de leden gebruik van mogen maken

- Clublessen in kleine groepen met gediplomeerde instructie op donderdagavond

- Gezellg samenzijn van paardensportliefhebbers 

- Jaarlijks terugkerende wedstrijd op het clubterrein

- Paardensportgerelateerde extra activiteiten

- Gemakkelijk bereikbaar 

- Betaalbare contributie, waarin verschillende opties mogelijk zijn.

 

Bent u geinteresserd in deze vereniging? Kom gerust eens langs op donderdagavond om een kijkje te nemen of neem contact op met info@marescaruiters.nl