Nieuws

21-08-2023

Geslaagde menwedstrijd 2023

Geslaagde menwedstrijd 2023

Voor de derde keer organiseerden we een menwedstrijd, bestaande uit een dressuur-vaardigheidswedstrijd. De wedstrijd vond plaats op 20 augustus 2023. Het was een prachtige, warme dag, waarop verschillende aanspanningen hun weg wisten te vinden naar ons terrein. Er werd fanatiek gereden in de dressuurproeven die beoordeeld werden door ons eigen jurylid Saskia Siebers en door Mirjam Kivits. Parcoursbouwer en tevens jurylid Jos Gerlings had een scherp parcours gebouwd. De vaardigheidsproef was spannend en maar een aantal aanspanningen wisten foutloos te blijven en een barrage te rijden. Rondom de vaardigheidsring was het een gezellig samenzijn van paardensport liefhebbers, waarbij vele hamburgers genuttigd werden.. Deze dag werd vastgelegd door Sandra Sukel fotografie.

 

Een mooie, geslaagde dag! Gefeliciteerd aan alle prijswinnaars, dank aan alle deelnemers voor hun support en grote dank aan onze leden en vrijwilligers die er een geslaagd evenement van hebben gemaakt! 

 

 

19-05-2023

Geslaagd dressuur concours Maresca Ruiters 2023

Geslaagd dressuur concours Maresca Ruiters 2023
Het jaarlijks dressuurconcours op 13 en 14 mei was zeer geslaagd! Een groot aantal deelnemers streden met elkaar om mooie prijzen en selectiepunten voor afvaardiging naar de Brabantse kampioenschappen. Op zaterdag reden de ponyruiters en was de extra rubriek 'bestgaande rijpony' ook goed gevuld! Op zondag reden de paarden, waarbij we dit jaar als kers op de taart weer een kür op muziek hadden.
Het was zonnig weekend, met een fijne sfeer, waar de hamburgers ook weer goed smaakten! Dank aan alle enthousiaste deelnemers en gefeliciteerd aan alle prijswinnaars! Maar bovenal DANK aan al die leden en vrijwilligers van de Maresca Ruiters die deze wedstrijd tot een succes hebben gemaakt. Zonder jullie staan we nergens! Uiteraard ook dank aan de jury's en sponsoren! De foto's van Beestenfoto geven een mooie impressie van dit zonnige dressuurweekend en zijn de te vinden op de website onder 'foto's'.  
 
Graag allemaal tot volgend jaar!
06-04-2023

Maresca Ruiters Trofee 2023

Maresca Ruiters Trofee 2023

 

De inschrijvingen voor de Maresca Ruiters Trofee 2023 zijn weer geopenend!

 

Op 13 en 14 mei 2023 wordt de Maresca Ruiters Trofee georganiseerd. Dit evenement vindt plaats op ons clubterrein op het sportpark 'De Romrijten' in Maarheeze. Op zaterdag worden de dressuurrubrieken voor pony's verreden. De klasse B t/m Z2, bixie en bestgaande rijpony staan op het programma. Tijdens de bestgaande rijpony mogen combinaties van alle rubrieken en klassen meedoen. De juryleden beoordelen de pony's op hun exterieur en manier van bewegen, hier zijn mooie prijzen te winnen! Voor alle rubrieken is er de mogelijkheid om twee proeven te rijden. De wedstrijd is tevens een selectiewedstrijd voor kring Eindhoven de Kempen, maar is tevens opengesteld voor combinaties buiten kring Eindhoven de Kempen.

 

Op zondag 14 mei is het de beurt aan de paardenruiters en amazones. Ook hier worden alle klassen verreden, van B dressuur tot en met ZZL en is er de mogelijkheid om 2 proeven te rijden. Bij de paarden is het eveneens mogelijk om aan de kür op muziek mee te doen. Hiervoor wordt een mooi prijzenpakket samengesteld voor de prijswinnaars. Ook deze wedstrijd is een selectiewedstrijd voor kring Eindhoven de Kempen

In en rondom de tent belooft het weer een gezellig samenzijn van paardensportliefhebbers te worden.

 

Wil je graag meedoen? Inschrijven kan via mijnknhs.nl: https://vereniging.mijnknhs.nl/Org/Games/Info?gameId=W113154 

 

26-03-2023

Frisse energie in het bestuur van de Maresca Ruiters!

Frisse energie in het bestuur van de Maresca Ruiters!
Vorige week is na 8 jaar Brechtje Schols afgetreden als penningmeester. Zij had alle financiën keurig voor elkaar en werd zeer gewaardeerd als penningmeester. Brechtje geeft het stokje door aan Christel de Jong.
In het dagelijkse leven is Christel werkzaam als hondentrimster in haar eigen trimsalon en verkoopt ze handgemaakte honden accessoires door heel Nederland, België en Duitsland. Zelf heeft ze uiteraard ook honden, een Mechelseherder genaamd Draak en twee Labdradoodles genaamd Kiki en Lexy. Naast haar grote passie voor honden heeft ze ook een grote passie voor paarden. Ze heeft twee paarden, Tapdance en Maan, welke ze momenteel uitbrengt in de dressuursport. Daarnaast doet ze ook hobbymatig mennen en rijd ze ook graag een springparcours of cross. Ondanks dat Christel nooit stil zit, sluit ze zich graag aan bij het bestuur van de Maresca Ruiters. Dit weet ze nu al met veel enthousiasme en plezier te doen!
Welkom in het bestuur Christel!
28-09-2022

Saskia Siebers voor de tweede keer Wereldkampioen enkelspan paard!

Saskia Siebers voor de tweede keer Wereldkampioen enkelspan paard!

Saskia Siebers schrijft geschiedenis door met haar paard Axel voor het tweede jaar op rij Wereldkampioen enkelspan paard te worden. Een onwijs knappe prestatie! Saskia Siebers en haar Axel wisten hun gouden medaille in Le Pin au Haras te prolongeren op het WK Enkelspannen. Tevens was er nog meer Nederlands succes. TeamNL won onder leiding van bondscoach Ad Aarts ook de zilveren teammedaille. 

 

Het is nog niet eerder voorgekomen dat een enkelspanrijder twee keer achter elkaar wereldkampioen werd. In 2020 moest ze vanaf de derde plek komen, maar dit jaar stond ze stond ze tweede in het algemeen klassement na de dressuurproef en marathon. Ze waren foutloos in het vaardigheidsparcours en hadden een minimale tijdsoverschrijding. Ze voerde de druk op bij haar concurrent Marion Vignaud die drie balletjes er af reed en de zilveren medaille won.

 Saskia vertelt zelf over deze waanzinnige overwinning: “De dressuur liep zoals altijd heel stabiel. Het is dan misschien niet super spectaculair maar we maakten geen fouten. Na de marathon viel er echt iets van me af. Ik was daar heel erg mee bezig geweest en ik had de hindernissen heel goed in mijn hoofd. We hebben de marathon op onze ervaring gedaan. Ik moest zelf wel even het vertrouwen krijgen om weer te beginnen. Maar vanaf hindernis 1 wist ik dat het kon. Het gevoel was meteen als vanouds en ik dacht ‘houden zo’. Toen zijn we meteen voor de kortste weg in hindernis 2 gegaan. We hebben voluit gereden. In hindernis 5 kozen we voor een korte route en toen had ik even een hapering die veel tijd kostte. Toen dat gebeurde sloot Axel zich heel even voor me af, maar daarna ging-ie weer zoals altijd.”

Met een zesde plaats in de marathon stond Saskia tweede in het klassement. “Een podiumplek behouden vond ik al goed. Ik gunde het mijn concurrente Marion Vignaud ook.” Saskia begon redelijk ontspannen aan de vaardigheid want het was inmiddels gebleken dat er maar weinig balletjes vielen.
Partner en tevens groom John Castelijns vertelt: “Ze stapte daar in de voorring rond en ik zag hoe ver Kelly was (die voor Saskia haar parcours reed) en zei toen toch maar voorzichtig ‘Moet je niet eens gaan draven?’ En toen ging de ring al open.”
Na haar mooi gereden parcours (0,03 strafpunten) was ze dik tevreden en blij met zilver en het teamzilver. Tot de boodschap kwam dat ze goud gewonnen had. “Het drong eerst niet helemaal door. Het was onwerkelijk.” Maar het was wel zo.
Voor Saskia en John was het intens genieten van de huldiging. Dat was één groot feest, in tegenstelling tot twee jaar geleden toen er nog allerlei coronabeperkingen golden. “Ik was heel blij dat John ook bij me op het podium stond”, zegt Saskia daarover.

 

Wij zijn ontzettend trots op Saskia, John en hun paard Axel. Van harte gefeliciteerd met deze prachtige gouden medaille!

14-07-2022

Menwedstrijd 2022 staat voor de deur

Menwedstrijd 2022 staat voor de deur

Op 21 augustus 2022 organiseren de Maresca Ruiters voor de tweede keer een menwedstrijd. Dit jaar wordt een officiële dressuur- vaardigheidswedstrijd georganiseerd op de tereinnen van de Maresca Ruiters.

 

De wedstrijd is opengesteld voor alle klassen en combinaties, pony's en paarden: enkelspan, tweespan, vierspan, sulky en tandem. Klasse: hobby, B, L, M, Z, ZZ. Daarnaast is het ook nog steeds mogelijk om zonder startkaart in te schrijven voor de hobby en impuls klasse. Op deze manieren hopen we de wedstrijd voor iedere combinatie toegankelijk te maken.

Inschrijven kan via mijnknhs.nl of door een e-mail te sturen naar info@marescaruiters.nl. Niet startpashouders kunnen ook inschrijven per mail

Uiteraard is het ook mogelijk om alleen voor de dressuurwedstrijd of alleen voor de vaardigheidswedstrijd in te schrijven. Het is mogelijk twee proeven of parcoursen te rijden. 

 

Wil je graag meedoen? Schrijf je dan snel in! 

 

09-05-2022

Startlijsten Maresca Ruiters Trofee online!

Startlijsten Maresca Ruiters Trofee online!

De startlijsten voor de Maresca Ruiters Trofee 2022 staan online!

 

Via: https://www.mijnknhs.nl/Game/W095142?expandHeader=True zijn de startlijsten te vinden voor zowel de pony als paardendressuur. 

Ook via: https://www.startlijsten.nl/lijsten/188593-maresca-ruiters-trofee zijn de startlijsten te vinden.

 

 

14-04-2022

Inschrijvingen voor de Maresca Ruiters Trofee zijn geopend!

Inschrijvingen voor de Maresca Ruiters Trofee zijn geopend!

Op zaterdag 14 en zondag 15 mei wordt de Maresca Ruiters Trofee georganiseerd! 

Inschrijven is mogelijk via mijnknhs.nl, via de link: https://www.mijnknhs.nl/Game/W095142

Of door een e-mail te sturen naar info@marescaruiters.nl

 

Wij hebben er enorm zin in om na twee jaar afwezigheid dit jaar weer een dressuurwedstrijd te organiseren!

 

Ben jij er ook bij? Schrijf je dan snel in! 

27-10-2020

Wereldkampioen Saskia Siebers!

Wereldkampioen Saskia Siebers!

Wat een geweldige prestatie heeft Saskia Siebers geleverd op het WK enkelspannen in het Franse Pau! Met haar paard Axel en groom John Castelijns hebben ze de individuele gouden medaille binnengesleept! Na een fantastische dressuurproef stond Saskia na de eerste dag op een 2e plaats in het klassement. Een stoere marathon zorgde ervoor dat Saskia 3e werd in het klassement. Alles kwam aan op de vaardigheidsproef.

 

Hoefslag.nl publiceerde hierover het volgende:

 

Na de dressuur en de marathon stond Saskia Siebers met Axel nog op brons op het WK enkelspannen in het Franse Pau, maar de vaardigheid veranderde alles. Ook al won ze de vaardigheid niet, toch pakte ze de individuele gouden medaille. Ook het Nederlandse team won goud.

Twee jaar geleden won het Nederlandse team ook al goud.

Moeilijk vaardigheidsparcours

Op de laatste dag van het WK in Pau stond de deelnemers een moeilijk vaardigheidsparcours te wachten. Vooral de toegestane tijd was de scherprechter. Maar het parcours kende nog meer uitdagingen met verschillende oxers, meervoudige hindernissen en keuzeopties in de te rijden lijnen. “Ik wist dat we nog kansen op goud hadden als de vaardigheid moeilijk zou worden”, vertelt bondscoach Ad Aarts. En dat bleek zo te zijn.

 

Smalle oxers

Na de rit van teamgenoot Rudolf Pestman lonkte het teamgoud voor Nederland. Saskia Siebers had Axel er opnieuw fijn aan staan en liet ook alle ballen liggen. De tijd haalde ze net niet, waarmee ze 1,06 strafpunt opliep. “De vaardigheid ging super goed. Er stonden drie oxers na elkaar die erg krap stonden. Vooral de tweede. Axel schoot een stukje weg en om terug te komen moesten we een scherpe wending maken. Dat kostte seconden. Verder hebben we de vaardigheid super strak gereden”, vertelt Saskia.

Risco’s nemen

“De strijd is pas gestreden als het helemaal klaar is. Na mij moesten nog twee de ring in met de vaardigheid. Zeker als je als laatste binnen rijdt is dat niet in je voordeel, dan moet je er helemaal voor gaan en dat brengt risico’s mee. Het paard van Kelly was wat heet en de Franse Vignaud had daar ook last van, waardoor de vaardigheid wat moeilijker werd. Toen ik klaar was, was ik heel blij met mijn rit. Ik stond in ieder geval nog op brons. Toen ik langs het stadion reed hoorde ik dat ik al zilver had. Toen moest alleen de Franse Vignaud nog. Bij het veld aangekomen hoorde ik dat zij een bal had en ik dus goud had!”

Nog even landen

“Dat is echt wel kicken. Na mijn rit had ik het niet meer in de hand en dan pak je toch goud. En met het team pakken we dan ook nog eens goud! In de ereronde hoorde ik wat tegen elkaar tikken de hele tijd; klong-klong. Dat waren mijn twee gouden medailles! Ik ben best nuchter, dus het moet allemaal nog even landen.”

Uitslag

Uitslag WK Enkelspan Frankrijk 2020.  Individueel: Goud Saskia Siebers Axel, 136,18 punten; Zilver Kelly Houtappels (Can) – Flip, 139,00 punten; Brons Bartlomiej Kwiatek (Pol) – Sonet, 139,52 punten; 5. Rudolf Pestman (Eext) – Diesel, 144,76 punten; 14. Eline Houterman (Horst/Meterik) – Vygo, 161,63 punten; 19. Frank van der Doelen (Nuland) – Sterre, 165,78 punten.

Landenwedstrijd

Landenteams: Goud Nederland (Saskia Siebers, Rudolf Pestman en Frank van der Doelen), 280,94 punten; Zilver Frankrijk, 290,42 punten; Brons Polen, 300,78 punten.

 

Namens de Maresca Ruiters van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!!