Nieuws

14-05-2020

Clublessen weer van start!

De clublessen worden weer opgestart vanaf 14-05-2020 op het eigen rijterrein van de Maresca Ruiters in Maarheeze met inachtneming van alle richtlijnen van het RIVM. De specifieke protocollen en hygiënerichtlijnen zijn te vinden op de website onder 'Corona protocol'.

 

Houd je aan deze regels, dan hebben we samen veel paardensport plezier!

 

 

08-01-2020

Feestavond 2019

Op 15 november werd een erg gezellige feestavond georganiseerd in ons clubgebouw!

eel paardenpraat werd afgewisseld met een quizje over de Maresca Ruiters ???????? Het was zeer gezellig en voor herhaling vatbaar.. Impressie feestavond

22-08-2019

Op zoek naar een leuke paardensportvereniging?

Ben jij een fanatieke wedstrijdruiter, een recreatieruiter of ben je pas net begonnen met paardrijden? Rijvereniging de Marescaruiters is een vereniging die voor iedere paardensporter toegankelijk is. De vereniging kent dan ook een ponyafdeling, een paardenafdeling en een menafdeling. Gelegen achteraan op Sportpark de Romrijten in Maarheeze heeft de vereniging een eigen locatie, waar iedere donderdagavond clublessen worden gegeven. 

Wat biedt de vereniging u? 

- Voor iedereen toegankelijk, van het laagste tot aan het hoogste niveau

- Locatie met verlichte rijbak, waar de leden gebruik van mogen maken

- Clublessen in kleine groepen met gediplomeerde instructie op donderdagavond

- Gezellg samenzijn van paardensportliefhebbers 

- Jaarlijks terugkerende wedstrijd op het clubterrein

- Paardensportgerelateerde extra activiteiten

- Gemakkelijk bereikbaar 

- Betaalbare contributie, waarin verschillende opties mogelijk zijn.

 

Bent u geinteresserd in deze vereniging? Kom gerust eens langs op donderdagavond om een kijkje te nemen of neem contact op met info@marescaruiters.nl

 

27-05-2019

Eerste menwedstrijd bij de Maresca Ruiters geslaagd!

Eerste menwedstrijd bij de Maresca Ruiters geslaagd!

Op zondag 26 mei organiseerde de Maresca Ruiters voor de eerste keer een menwedstrijd op hun clubterrein. Sinds een aantal jaar hebben de Maresca Ruiters een menafdeling die zich langzaam uitbreidt. Het werd dan ook tijd voor een eerste officiële wedstrijd. Deze was opengesteld voor alle aanspanningen en voor deelnemers met en zonder startkaart bij de KNHS. Alle deelnemers hadden de mogelijkheid om deel te nemen aan een proefgerichte dressuurclinic van Saskia Siebers. Hiervoor was een mooie dressuurring gelegd, waar elke deelnemer de dressuurproef kon rijden welke voorzien werd van opbouwend commentaar van Saskia. Dit onderdeel werd heel positief ontvangen en bleek een mooie manier om het dressuuronderdeel te verbeteren.
Na de dressuur kon er deelgenomen worden aan een vaardigheidsparcours. Dit parcours kende een strakke tijd en poort nummer drie bleek voor veel deelnemers een poort te zijn waar een balletje viel. Met ook enkele foutloze deelnemers waren er aan het einde van de dag mooie prijzen te verdelen. De enthousiaste deelnemers en de fijne weersomstandigheden maakten de eerste menwedstrijd een succes! Op naar volgend jaar!

Foutloze deelnemers vaardigheidsproef:
- Enkelspan paard L: Jack Lamers met Lance
- Tweespan pony's L: Nancy Jongenelen met Denzel en Cadanz
- Tweespan pony's L: Martien Winters met Moskova-Mount en Paddy

 

Photowerken Cor van Dee heeft tijdens deze menwedstrijd mooie foto's weten te maken, welke te bekijken en bestellen zijn via: http://photowerkencor.jalbum.net/Verenigingen/Maarheeze/2019/index.html

 

 

14-05-2019

RABO-dressuurtrofee 2019

Rabo-dressuurtrofee 2019

 

Op 11 en 12 mei werd de jaarlijkse Rabo-dressuurtrofee georganiseerd. Dit jaarlijks terugkerende evenement op het sportpark 'De Romrijten' in Maarheeze bij Rijvereniging De Maresca Ruiters was een selectiewedstrijd voor pony's en paarden dressuur. De wedstrijd was ook opengesteld voor combinaties buiten kring Eindhoven de Kempen.

 

Op zaterdag 11 mei was het de beurt aan alle ponyruiters en amazones. De weergoden waren ons gelukkig goed gezind en er werden veel mooie proeven gereden die goed beoordeeld konden worden door de juryleden. Het was een erg sfeervolle dag met aan het einde van de dag de rubriek 'bestgaande rijpony'. Hier reden veel mooie combinaties mee. De juryleden beoordeelden de pony's op hun exterieur en manier van bewegen. Deze rubriek werd gesponsord met mooie prijzen door Aspers installatietechniek.

 

Op zondag 12 mei is het de beurt aan de paardenruiters en amazones. Ook hier werden alle klassen verreden, van B dressuur tot en met ZZL. Voor het eerst was het dit jaar mogelijk om twee proeven te rijden. Ook deze dag was erg geslaagd met als extra rubriek de kür op muziek. Hier zagen we veel mooie küren die goed beoordeeld konden worden door de jury. Deze rubriek werd ook gesponsord door Aspers Installatietechniek.

Bij de tent was het twee dagen een gezellig samenzijn van paardensport liefhebbers.

 

Dank aan alle enthousiaste deelnemers voor jullie komst en alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd! Daarnaast ook dank aan al onze leden en vrijwilligers die vanwege hun inzet het concours tot een geslaagd einde hebben gebracht! 

 

 

28-02-2019

Inschrijvingen voor menwedstrijd geopend!

Inschrijvingen vaardigheidsproef en oefendressuur geopend! 

 

Op 26 mei 2019 wordt de eerste menwedstrijd bij de Maresca Ruiters georganiseerd! 

 

Op deze dag wordt een vaardigheidsproef verreden en is er de mogelijkheid om een oefendressuurproef te rijden. De dressuurproef wordt beoordeeld door Saskia Siebiers! Zij werd in 2018 2e op Wereldkampioenschappen voor enkelspan paarden.

 

De wedstrijd is open voor enkelspannen, tweespannen, vierspannen, tandem en sullky.

 

Inschrijven voor de vaardigheidsproeven kan via mijnknhs.nl: https://vereniging.mijnknhs.nl/Org/Games/Index 

 

Inschrijven voor de dressuurproef kan via info@marescaruiters.nl of d.m.v. een opmerking bij mijnknhs.nl 

 

Zonder startkaart kan er ook deelgenomen worden aan deze menwedstrijd!

 

Graag tot ziens op 26 mei!

 

28-02-2019

Inschrijvingen voor RABO-dressuurtrofee geopend!

De inschrijvingen voor RABO-dressuurtrofee op 11 en 12 mei 2019 zijn geopend! 

 

De RABO-dressuurtrofee is een selectiewedstrijd voor ponyruiters- en amazones op zaterdag 11 mei. De klassen B t/m Z2, bixie en afdelingsdressuur worden op deze dag verreden. Als extra rubriek is de "bestgaande rijpony" uitgeschreven met leuke prijzen! Hiervoor kan op de dag zelf bij het secretariaat ingeschreven worden of per mail: info@marescaruiters.nl

 

Op zondag 12 mei is het de beurt aan de paardenruiters- en amazones. Op deze dag komen de klassen B t/m ZZL en afdelingsdressuur aan bod en als extra rubriek wordt de kür op muziek verreden voor Z1, Z2 en ZZL combinaties. Hier is een mooi prijzenpakket te winnen! 

 

De inschrijvingen via mijnknhs.nl zijn geopend, via de volgende link kan ingeschreven worden: https://vereniging.mijnknhs.nl/Org/Games/Index 

 

Graag tot ziens tijdens de RABO-dressuurtrofee 2019!

 

04-02-2019

Herfstrit

Herfstrit

Prachtige herfstrit in de zon gereden in de Weerterbossen door enkele leden van de Maresca Ruiters

04-02-2019

Saskia Siebers behaalt zilver tijdens WK

Saskia Siebers behaalt zilver tijdens WK

INDIVIDUEEL ZILVER EN TEAM GOUD!

 

Ongelooflijk knappe prestatie van Saskia Siebers en haar paard Axel! Samen met groom John Castelijns een top prestatie neergezet op het WK enkelspan!! Van 31 augutus tot 2 september vond het Wereldkampioenschap enkelspan paarden plaats in Kronenberg. Regerend Nederlands Kampioene Saskia Siebers heeft zich geplaatst voor dit WK en zet een geweldige prestatie neer.

Tijdens de dresuurproef liet Axel zich op zijn best zien en Saskia reed een mooie en degelijke proef, score: 47,63 strafpunten. Tijdens de 2e dag stond de marathon op het programma. Saskia Siebers vloog met Axel zonder iets te raken door de hindernissen en stond lang aan de leiding in het gecombineerde klassement. Uiteindelijk gaat ze als 2e de laatste afsluitende proef, de vaardigheid in.

Met een foutloze vaardigheid met een minimaal tijdfoutje kon ze haar tweede plaats vasthouden. Een geweldig resultaat van een heel mooi team!
GEFELICITEERD! 

04-02-2019

RABO-dressuurtrofee 2018

RABO-dressuurtrofee 2018

Geslaagde editie van de RABO-dressuurtrofee 2018

 

Op zaterdag 12 mei streden de ponyruiters om de mooie prijzen en selectiepunten tijdens de selectiewedstrijd van KNHS Kring Eindhoven de Kempen. Een mooie zonnige dag vol met ponysport en aan het einde van de dag een spetterende finale, waar mooie prijzen vergeven werden.

 

Op zondag 13 mei was het de beurt aan de paarden. De weergoden waren ons deze dag minder goed gezind. Maar ondanks het mindere weer kon er genoten worden van mooie paardensport, met wederom een finale aan het einde van de dag.

 

Prijswinnaars gefelicieerd, dank aan alle deelnemers en supporters en graag tot volgend jaar!

 

 

 

page loading